Много интересен е фактът, че тази атака от страна на

...
 Много интересен е фактът, че тази атака от страна на
Коментари Харесай

Иван Гешев: Атаката от Русия подозрително съвпада с вътрешната атака срещу мен

 Много забавен е фактът, че тази офанзива от страна на жители на Руската Федерация съответствува с офанзивите в продължение на една година, които се развиват против Прокуратурата на България и персонално против мен от някои политически сили, които би трябвало да изповядват евроатлантическите и европейските полезности. Това съобщи основният прокурор Иван Гешев във връзка на съветската хакерска офанзива против неговата персона, заяви организация БГНЕС.
 
Главният прокурор се надява, че става дума за " случай по съвпадане ".
 
" България и българската страна, от която част е Българската прокуратура, е член на Европейския съюз. Ние пазиме националните ползи на България, на нашите европейски сътрудници и евроатлантическите полезности. Затова е " обикновено " избрани представители на българската страна да бъдат подложени на някаква форма на напън и закани ", съобщи Иван Гешев.
 
Той акцентира, че сходен вид офанзиви няма да сплашат Прокуратурата.
" Това няма да тормози нито мен, нито българската Прокуратура, тъй като за нас най-важното е българският народен интерес и отбрана на страната и жителите ", сподели още обвинител №1.
 
Руската хакерска група KillNet, която в събота стартира офанзива на уеб страниците на редица държавни институции, набеляза като своя лична цел – обвинител №1 Иван Гешев. Това излиза наяве от изявления в Телеграм-канала на хакерската група. Хакерът с прякор KillMilk, апетитен за един от лидеририте на хакерската група, е разгласил персонално обръщение против основния прокурор на Република България Иван Гешев, излиза наяве още от обявата в Телеграм. По адрес на българския основен прокурор се насочат и голям брой обидни послания.
 
В събота, часове след масираната DDoS офанзива, засегнала уеб страниците на български държавни институции, основният прокурор Иван Гешев заяви пред публицисти в Кюстендил, че офанзивата е дело на съветски хакери, като още тогава стана ясно и местонахождението на един от тях – съветският град Магнитогорск.
 
В неделя от Националната следствена работа оповестиха, че с помощта на специфичен програмен продукт, към този момент са открили точното местоположение и самоличността на един от създателите на хакерската офанзива. От прокуратурата обявиха, че ще насочат и публично искане до съветските управляващи за предаване на причинителя на злонамерената кибер-атака. В понеделник от Софийска градска прокуратура допълниха, че зад огромната DDoS офанзива на български интернет уеб сайтове, стоят още към 150 руснаци, чиято идентичност и местоположение е в развой на изясняване.
 
Няколко часа по-късно от KillNet насочат недвусмислено обръщение против ръководителя на българската прокуратура, с което трансформират Иван Гешев в цел на Русия. 
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР